6.11.2019 г., 21:35 ч.

Майка 

  Поезия
394 2 2

Когато те гледат невинни очи
и виждат едно съвършенство,
когато в прегръдката детска личи, 
че в тебе открива блаженство, 
когато те стига един нежен звук, 
изпяващ сърдечното "мамо", 
знаеш, че ти си смисъл за друг, 
най-важна подкрепа и рамо. 

 

Тогава намираш сила и мощ, 
забравяш за своята слабост, 
тогава в безсънната майчина нощ
разбираш какво значи радост.
Тогава се раждаш в новото Аз 
от части, сглобени в мозайка -
не от сапфир, рубин и елмаз, 
а просто от камъче - майка!

© Петя Гечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления!
  • Прекрасно си предала това усещане, Петя - усещането да си майка! Поздравления!
Предложения
: ??:??