20.06.2009 г., 20:27 ч.

Майка свята 

  Поезия » Оди и поеми
1104 0 1

Първата думичка е мама

и като нея втора няма,

на света е тя една,

прекрасна, мила и добра.

 

Не може с друга да я замениш,

защото всеки с това ще разгневиш.

С миловиден, нежен лик

с нея си свързан от първия миг.

 

С прекрасно и добро сърце,

с гальовни, ласкави ръце.

Щом главицата малка погали,

искра на обич в очите ни пали.

 

А с нейните песни приспивни,

романтични и по детски игривни,

дори и най-плахото дете

се отпуска леко кат перце.

 

На света е тя една,

светица мила и добра,

майка я наричаме,

защото я обичаме.

 

От нея всичко ще научим,

за да можем в живота да сполучим.

© Звезделина Кирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??