Първата думичка е мама
и като нея втора няма,
на света е тя една,
прекрасна, мила и добра.
Не може с друга да я замениш,
защото всеки с това ще разгневиш.
С миловиден, нежен лик
с нея си свързан от първия миг.
С прекрасно и добро сърце,
с гальовни, ласкави ръце.
Щом главицата малка погали,
искра на обич в очите ни пали.
А с нейните песни приспивни,
романтични и по детски игривни,
дори и най-плахото дете
се отпуска леко кат перце.
На света е тя една,
светица мила и добра,
майка я наричаме,
защото я обичаме.
От нея всичко ще научим,
за да можем в живота да сполучим.
© Звезделина Кирова All rights reserved.