21.08.2007 г., 1:45 ч.

МАЙКИТЕ 

  Поезия
595 0 3
             
                            МАЙКИТЕ

         Майките раждат мъжки чеда,
         с много любов ги отглеждат.
         Като орлици бдят над тях
         с обич и майчин страх.

        Минават години, децата растат,
        момчетата стават мъже.
        И неочаквано идва денят
        с най-страшния зов! - На война!

         Изтръпват майките със свити сърца,
         и питат със болка в очите? -
         Кому е нужна тази война?
         Защо Вий, политици, мълчите?

         Изпращат майките свойте орли,
         свойте млади левенти изпращат!
         Те знаят - дългът ги зове! - Но боли...
          Проклинат съдбата и страдат!

          Остават МАЙКИТЕ с вяра една,
          с едничка надежда в сърцата!
          Ще дойде краят на тази война!
          Ще се върнат орлите в гнездата! 

© Дима Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??