17.01.2012 г., 21:20 ч.

Маймунарник 

  Поезия » Гражданска
598 0 2

 

            Маймунарник

 

             на лапундерите – чистачи

 

             Ние сме макаци,

             стари бабуини.

             Крачим из сокаците,

             докато настинем.

             Вие сте ленгури,

             хитри мармозетки.

             Умни сте натури.

             Криви ви са сметките.

             Те са павиани,

             безпокойни дрили.

             С техните закани

             ходят на кокили.

             Скачат шимпанзета.

             Бият се горили.

             Лоши са момчетата

             със незнайна сила.

             Хей, орангутани,

             мънички гвиани!

             Хора неразбрани.

             Долу параваните!

 

 

 

            Всички в маймунарника

            роли си играем.

            Всички сме във парника.

            Краят се не знае.

 

© Венцислав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??