Майска бродница
***
любовта ми
шармантна и бляскава
пролет шеметна
вричане сладостно
вихри грохотни
буря неласкава
замотава живота ни яростно
любовта ти
ревнива и властна
в бесни нощи
в оловно-сивите дни
завещава ни
делници страстни
напластени
с многоцветни дъги
любовта
клокочеща
врящо-студена
майска бродница
плахо
в зори
ни орисва
с печал заклеймена
да бъдем
да бъдем
поне
малко
добри
© Плами Всички права запазени