Събличат си цветните рокли
дървета, в листенцата сгушили плод.
Росата тревата намокри,
разцъфна и слънце в засмян небосвод.
Денят е със люляков поглед,
с глухарчета - литнала бяла душа.
Светът е вълшебен напролет.
Не искам, не мога и днес да тъжа.
© Аноним Всички права запазени