14.07.2012 г., 12:03 ч.

Майстори и Рогоносци 

  Поезия » Хумористична
1141 0 5

 

Отбих се вчера при една колежка

да й поправя бързичко  котлона.

Понеже времето навън бе жежко,

съблякох се -  свалих  си панталона.

 

Не щеш ли - ей го - иде си съпруга

ядосан . Право в кухнята влетява....

„Не съм я пипнал с пръст.Това е друго”

му казвам. Той до Бога вдига врява.

 

Крещи : „Тя, мойта долна шафрантия,

последното ми здравенце ще вземе.”

Предлагам му да пийнем по ракия,

дано от алкохола се съвземе...

 

Изпихме близо литър и полвина..

Без грам мезе, без никаква  салата.

Оказа се , че страшна сме комбина.

Отсякох:” Тръгвай в къщи при жената!”

 

Поехме с песен – ранна сутрин  беше.

Напразно ключ превъртах в нашта брАва.

Отвътре смях.Жена ми май не спеше...

(Ама защо вратата не поддава...)

 

С ритник избихме и врата и каса.

Разкри ни се идилия такава:

отрупана с мезета пищни маса,

един гол мъж уж бойлера поправя.

 

Сега си пием тримцата щастливи.

( Не изкрещях, а вежди свъсих само...)

Е, вие останете здрави, живи !

А ние с „майстора” ще проверим жена му....

 

Другата гледна точка -  в акростиха "В ден като този как не умираме, бате"

(ringo 2) Николай

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??