21.01.2011 г., 23:40 ч.

Майсторичка 

  Поезия » Хумористична
990 1 11

Уж е дребно, малко,  бръмбазъче хилавичко,

с кичури-пружинки и очи-слънца,

а пък се оказа, че е толкоз жилавичко,

та разчувства своя татенце-скала…

 

Уж бе силен, гневен, безкомпромисен със всички,

кибритлия-татко, със авторитет,

ала най-подире си намери майсторичка,

щом му заговори – сякаш капе мед…

 

Мигне ли с очички, накриви ли  устничките,

татковата строгост с лекота топи.

Упорита тя е до върха на букличките,

чак не е за вярване как го промени…

© Дидислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??