13.12.2022 г., 10:10 ч.

Мак(иавел)иаж 

  Поезия » Хумористична
152 0 0

Отивах сам,

държан бях сам,

излизах сам.

Икони да няма там,

човеци да има в храм!

Се ла ви, уви,

карай да върви!

Като няма рай,

на ад идва край,

дотогава трай!

От юни до май

сред бесовски лай

печален гуляй

на сълзите дай

изобилен най!

„Стига ми тази награда“

Бог да ми тегли хесапа:

 - Браво, малко лош,

никак сарахош

(„тъп като галош“,

„неструващ и грош“);

не дух много мощен,

но без живот нощен;

не съвсем тревопасен,

но на дребно опасен

(с някой грях,

но за смях);

къмто света отворен,

но не в него разтворен;

архангел не е,

сатана не бе!

 

 

© Венко Василкин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??