4.07.2020 г., 12:39 ч.

Макове садя 

  Поезия » Любовна
616 0 0

Макове садя
 

От лъкатушене пътят май се губи
от стъпките със стари правила. 
Мислих, че за малко се изгубих -

едва ли не, че грешка съм била. 

 

Дали поклащах устоите ти в дните,
или мечти от макове садях? 
Цъфтяха радостно в очите ми
от чистото обичане! Не спрях! 

 

Да остана ли, като нежен повей
пак във твоите дни, или да тръгна
през полето на търсенето ново, 
без нищо в теб да преобърна?

 

И някъде напред да спра за малко, 
да те почакам, кога и аз не знам!? 
Поле от макове не вехне жалко.
Има топла обич и в бъдещето там!

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??