19.09.2009 г., 19:50 ч.

Малинините устни на небето 

  Поезия » Философска
555 1 3

Малинините устни на небето,

докоснали гръдта на планината,

изпиват мургавата вечер

и нежно галят тишината.

 

Ще литнат чайките по изгрев -

с крила да поздравят морето.

Облечени в рибарски ризи,

платна ще вдигнат ветровете –

 

мечтата ми със тях да плува,

да стигне слънцето накрая!

И в мрака нощем да сънувам

вълните, търсещи безкрая.

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??