Малка спирка
Преминават край мен
с безразличие шеметни влакове.
Бързат нощ или ден -
кратки срещи след трепетно чакане.
И обгръща тъма
в своя шал тишината.
Пак оставам сама,
а в очите разплакани
уморени мечти - езера се оглеждат.
Мой живот разпилян,
моя осиротяла надежда!
© Таня Ив Всички права запазени