Вълните се разбиват във брега
и заливат стъпките по плажа,
с тях малката русалка плаче
по любов неизживяна.
Спомените се разтапят във забрава
и копнежите от младостта угасват
в тях малката русалка страда
за песен неизпята.
А принцовете се превръщат във мираж,
всяка следваща година,
и малката русалка винаги ще плаче,
и винаги отново ще я има.
*** *** ***
© Дора Трифонова Всички права запазени