9.02.2022 г., 18:59 ч.

Малката сърничка 

  Поезия » За деца
1045 0 1

 

 

       Малката сърничка

       е прилежна ученичка.

       Майка и я учи

       добро да сполучи.

       Тука има трапче,

        бързо да подскочиш

       и да го прескочиш,

       че новото чорапче

       здраво да запазиш.

       Трябва да се пазиш.

       Ето,тез тревички

       хубави са всички,

       можеш тях да ги пасеш

       докато се наядеш.

       Гледай там под тоз бодил

       Ежко Бежко се е свил.

       По далеч от него стой,

       сто бодли си има той.

       Зайченцето е добричко,

       никога не е самичко.

       Всички го обичат

       и със него тичат.

       Кума Лиса е хитруша

       никога недей я слуша,

       а пък сивият Вълчан

       е известен в цял Балкан,

       че обича да яде

       всяко палаво сърне.

       Затова бъди послушно.

       Тъй го учи благодушно

       майка му - сърната.

       Води го тя на реката

       да си пийне от водата.

       После по носа го близва,

       козинката му облизва.

       Много си го тя обича

       и със него цял ден тича.

       Малката сърничка

       живее волно като птичка.

       Тя добра е ученичка.

     

© Лидия Кърклисийска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??