Малките неща
Онези, малките неща! Във нас ги имаме.
Които са за другите порок.
Останали дълбоко в нас, така интимни.
Научили ни. Дали ни урок.
Нещата, строго специфични, дето имаме.
Които знаем, само аз и ти.
Научихме ги наизуст. И ги разбираме.
За някои- отрицателни черти.
Останали сами, ще си ги спомняме.
За тях не важи никакво забвение.
Как смяхме се, заради тях, ще си припомняме.
В очите със сълзи. И с умиление.
© Мари Елен- Даниела Стамова Всички права запазени