24.01.2009 г., 14:16 ч.

Малките обувки на жената 

  Поезия » Любовна
1060 0 19

Светът е стар,
защото няма невъзможна свобода.
Зад каменния тил на всички митове
се е родил лъжецът на Вселената
и крие всяка мисъл за изчезване.
Най-малките човеци яхват думите,
насилват ги от малките си кули,
от тесните окопи на петите си ...
А ти си толкова красива бременна!

Несвободата беше те угрижила,
но мен
e все по-рядко
                     и по-рядко ме разбират.
След около година ще засричам,
ще ръкомахам и ще се изтрия.
Но ти си хубава с плода на хоризонта,
до който никой няма да достигне.

Светът е стар, защото боговете

дариха мързели на хората
и те, неуки да изричат приказки,
издигнаха стени,
огнища, храмове.

 

Ще се издигна над вкопаните сандали,
ще те погледам отстрани.
Красива си!

Каква ли смелост е споходила онези,
обикнали децата на страха си…
 

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??