25.02.2011 г., 22:31 ч.

Малкият голям свят 

  Поезия » Друга
598 0 3

 

 

                                      Малкият голям свят

 

                                                           Една игра с думи…

 

                             Голямата любов - необяснима,

                             е в малката сълза - непобедима.

 

                             Омразата - голяма, непростима

                              и малката ръка   - незабравима.

 

                             Радостта голяма – наранима

                             при малката звезда- недостижима.

 

                              Голямата мечта – необозрима -

                              е в малката снежинка – уловима.

 

                               Болката голяма – нетърпима -

                               от малката надежда – излечима.

 

                                Когато някога остане сам,

                               човек е малък - а светът голям.

 

                                Но влюби ли се – дори неразбран,

                                светът е малък, а пак той – голям.

 

                                            Post  Skriptum:

                                  Добра или лоша - векове поне,

                                   играта с думи не може да спре.

                                                …………

                                                                     Wali  /Виолета Томова/

                      

© Виолета Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??