Из клонака Косе пее
долу край брега.
Ей я – вече зеленее
старата върба!
Нека да си чурулика
днеска-утре сам,
ала щом мъзга заблика –
няма да се дам!
Свирка като си направя -
върбова завчас,
Косе-босе, теб тогава
ще надсвиря аз!
© Борко Бърборко Всички права запазени