15.07.2010 г., 9:27 ч.

Малко хайку 2 

  Поезия » Източни форми
681 0 3

VVV

 

Разпасани пазви

наливат гроздобер.

Мухи винарки.

 

VVV

 

Целувка на лампа.

Обгорели пеперудени крила

сънуват слънчогледи.

 

VVV

 

Слънце занича

в жълтото на цветята.

Венчални пръстени.

 

VVV

 

Слепи от взиране очите на фара.

Помръкнал хоризонтът.

Вдовишки забрадки по вълните.

 

VVV

 

Плач на морска пяна

мокри синьото на очите ти.

Перлена огърлица.

 

VVV

 

Сънувам раковини.

Зелени прежди вият водорасли.

Сняг по миглите.

 

VVV

Запустели дувари

натежали.

Черни забрадки в комина.

© Мери Добрева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??