15.01.2007 г., 22:52 ч.

Малко момиченце 

  Поезия
1392 0 9
Едно малко момиче
на кея седи в нощта.
Обляно в сълзите си чисти
плаче с глас за любовта.

Едно малко момиче
иска да полети...
В свят по-чист и искрен,
в свят от любов без лъжи.

Едно малко момиче
на кея, там на ръба...
проклина и плаче за едничкото си,
което загуби в света.

Но, момиченце малко,
живота е пред теб.
Недей да скачаш:
съдбата друг отредила е на теб.

Виж, толпи длани пред теб се протягат,
но това не са дланите на смъртта.
Че какво е човек ,ако не е мразил, плакъл,
страдал, обичал... то тогава той не е живял.

Сега болката в теб надделява,
но мъже има много в света.
Така не ще го върнеш,
ако избереш да легнеш в пръстта.

Живота е битка, бий се докрай.
Пей, смей се, дивей, живей на ръба,
но не по лесния начин - в
преградката на смъртта.

Живота е труден,
не се предавай така.
Бори се със зъби и нокти.
Малко момиче, живей от сега...

© Бени Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??