21.07.2019 г., 16:45 ч.

Малък Мук 

  Поезия
288 1 3

По стъпките във пясъка,
останали след Лятото,
дъждовно се напъхва Есента;

 

като същински Малък Мук 
догонва бясно вятъра
с вълшебни жълти чехли от листа.

 

Почакай, Есен - Малък Мук, 
не бързай с дъждовете си!
Не е тъй хубаво да си голям!

 

Проблясват летните мечти
в обвивките на кестени
и моето сърце е още там.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??