Вчера Февруари весел
с топло слънчице дойде.
Днес пък рано ни донесе
дъжд от свъсено небе.
Че е рано за лъчите
ярко те да заблестят,
но след февруари иде
със усмивка пролетта.
Ще е светло и зелено
вън и в нашите души.
От върбите клони свели
нежен цвят ще завали.
Във лехата снежно-бяла
от натрупания сняг
и снежинка не остана,
но е побеляла пак –
Февруари я накичи
със кокичета безброй.
Срамежлив тук-там наднича.
Малък Сечко - кратък той.
И Земята си въздиша -
наближават топли дни.
На зелено ѝ мирише,
но е зима – още спи.
© Ани Иванова Всички права запазени