5.02.2009 г., 23:38 ч.

мама Мецана 

  Поезия » За деца
941 0 3
 

Прибра се мама Мецана

вкъщи весела и засмяна.

Прегърна всичките си мечета,

потупа ги по техните гръбчета.

После смъмри най-малкото,

че изяло буркана със сладкото.

Скрило се било до леглото,

но паднало с трясък горкото.

Видели го неговите братчета,

повдигайки глави от своите креватчета.

И казаха на мама Мецана,

когато се прибра весела и засмяна.

Тя вдигна вежди високо

и сбръчка силно челото,

и ръмжа, ръмжа, после утихна

и накрая в смях прихна.

Хич не й беше до буркана,

нали си е майка разбрана,

влезе на мечето в положението

и спести му унижението.

Подуши го, близна го

и във вира накисна го,

да се измие добре малачето,

че има сладко чак на тумбачето.

Така правят всички майки,

затова хич не се вайкай,

когато сбъркаш, може да те ступа,

защото иска да си извадиш поука.

После силно ще те прегърне

и настроението пак ще ти върне.

Обичта към теб я оправдава,

че е вдигнала малко врява.

© Пет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ...намерил ли си мед, яж само колкото ти е достатъчно...за да не би да ти призлее и .....
  • ей че хубавко мечешко
  • ..Така правят всички майки,

    затова хич не се вайкай..

    Отдавна не бях чел такива хубави, детски и поучителни неща!!!!
Предложения
: ??:??