15.08.2023 г., 12:04 ч.

Мария 

  Поезия » Гражданска
181 4 2

Мария

 

С Мария идва всяко чудо.
Усмивката е нейна орисия.
Светът върти се не за друго,
а само заради една Мария.

 

Не иска нищо.Притежава.
Тя нежна пеперуда и стихия,
и не продава, не предава,
не моли никога. Тя е Мария.

 

Изваяла от болки брошка
и следващите си така ще скрие.
В сълзи обляна дава прошка.
Къде без твоите сълзи Мария?

 

И как в препускането лудо
Мария, без благословия.
Ще бъде ден, ще има чудо
и то от твоята любов 
Мария.

 

Бисер Бойчев

© Бисер Бойчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е хубаво, Бисере.
  • Интересна структура, особено последният куплет.

    За Мария…като че това е един истински портрет на българската жена. На истинската.
Предложения
: ??:??