22.07.2007 г., 11:24 ч.

МАРИЯ ГРОЗДЕВА 

  Поезия
856 0 1
 

МАРИЯ  ГРОЗДЕВА



Мария Гроздева ако се гордее,

че е на България дъщеря!

И в Китай дано да съумее

в стрелбата да е най-добра.



Заслужена е спортната й слава,

извоювана с хъс и с труд,

щом на почетната стълбица застава,

Химна ни да чуе за пореден път!



Господ здраве нека да даде

на Мария и на дъщеря й Магдалена!

Радостта на родители, съпруг и синове,

днес със всички българи е споделена!



Посрещнахме и първите си медалисти,

прославили родината България!

Здраве и живот за нашите спортисти -

успехът им и занапред да се повтаря!



Родители на най-добрата ни стрелкиня,

бъдете здрави, горди и щастливи!

създадохте от нея майка-героиня,

а тя ви награди с внучета красиви!


© Цанка Митова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??