16.08.2023 г., 19:37 ч.

Мария съм, Несвятата 

  Поезия » Философска
194 0 0

Мария съм, онази кривата,

инатата и заядливата,

низвергнатата, невъзпятата,

съседите наричат ме Разплатата.

 

Мария съм, онази черната,

проклета и в устата перната,

редовно ни троша посудата,

мъжът ми ме нарича Лудата.

 

Мария съм, онази заблудената,

устата ми проклина все вселената,

пръстът ми вечно е във раната,

сестра ми ме нарича Драмата.

 

Мария съм, и няма да го крия

в нечистотия вечно съм до шия.

Любимият ми цвят? Бездънно черния,

а греховете зная до последния.

 

Мария съм, но Бог не съм родила,

опитах, но не ставало насила,

баща ми ме нарича Прокълнатата,

такава съм, не съм онази Святата.

© Веселин Банков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??