Маршът на варварите
Варварите не знаят, че нямат бъдеще,
защото мислят само за себе си,
а те живеят в минало -
не във настояще.
Смятат още, че всесилни са,
но са шебеци
смърдящи.
Търкат ли камъни, не получават искри,
а резани мъх, мязащи
на закърнели треви.
Не различават въобще демони от богове,
ала въпреки това заслужават те
маршът им да затръби се
през кости на слонове.
Ако наложи се от менe дори,
понеже са музикални инвалиди.
Обичам ги, защото нявга и
баща ми бил е варварин.
© Ендо Браунстоун Всички права запазени