1.03.2024 г., 13:48 ч.

Марта 

  Поезия » Пейзажна
94 0 1

Навлякла кожуха си облачно сив,
отдолу по рокля в сапфирен атлаз,
повежда след себе си месец красив
прогонвайки мрака и зимния мраз.

 

Жена достолепна, но дама със нрав
пред който и бог би глава преклонил,
усукани нишки във възела здрав
завързва на празника мартенски мил.

 

 

Честита Баба Марта! Бъдете здрави! Бели и червени, румени, засмени!

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??