3.11.2004 г., 17:19 ч.

Мартеница"Док Мартенс" 

  Поезия
1971 0 2

Какаови сънища,
черепът ми не е свикнал.
Съзнанието ми е почти всичко,
което имам.
Как,мамка му, да се събудя?!

В неонов ден,
да речем, че се будя.
Посягам към цигарите,
паля една.
Всичко, което искам от неоновата сутрин е да престане да ме информира!!!
Отвсякъде съм информиран,-
казват ми, че е нужно за всеки гражданин на света,
живеещ във глобалното село,
да бъде информиран!!!
Гражданин на глобално село?
Защо ли не обичам да ме правят на идиот!
Те, влизат в мозъка ми,
искат да купувам!!!
Купих си магнитни наколенки на доктор"Ливайс",
купих си джинси"Ливайн",
купих си и обувки"доктор Мартенс",
купих си мартеница"доктор Уол-Март",
купих си филм на Уолт Дисни,
но самият Уолт не го видях!!!
Купих снимка на Слави от "Фън Фешън",
купих си "новото" въздушно легло,
изпратих хиляда "ес ем ес"-а да спечеля нещо...
ЗАЩОТО ИСКАХ ДА СЪМ ГРАЖДАНИН НА ГЛОБАЛНОТО СЕЛО!!!!!!!!!
Накрая в ревяща истерия изпищях:
"Изгасете мръсните екрани,
аз исках само да бъда човек!"

Запалих отново една,
свих се и си казах:
"Как,мамка му, да заспя"?!

© Ясен Крумов- Хенри Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??