МАРТЕНИЧКИ
Днес Баба Марта е дошла! -
викат радостно децата -
със мартенички - красота.
Греят румени лицата.
Бели - да сме дълголетни
като снега в планината
и червени - все приветни,
като ален мак в полята.
По палтенца, по ръчички
греят мартенички красни
и големи, и мънички
виждат ми се тъй прекрасни.
- Добре дошла, бабке мила,
искаме да си засмяна.
Водиш пролет подранила -
на зимата ведра смяна.
Усмихнат Слънчо с топлота
изпраща ласкави лъчи.
Радост и смях, и доброта
виждам във хорските очи.
© Анка Келешева Всички права запазени