17.03.2023 г., 18:26 ч.

Мартенски сняг 

  Поезия » Пейзажна
200 1 4

Снегът през март е сюрреалистичен, 

избягал от съня на някой луд.

Усука като прежда кукувича 

дърветата и предизвика смут.

 

По принцип март си е непредсказуем 

и сякаш че наопаки върви -

ботушите не иска да изуе,

но ни подмамва с пролетни треви.

 

Сега и този сняг върху цветята,

и сивото, навъсено небе.

Какво ли готви времето нататък?

Помози, Боже, лудостта да спре!

 

© Nina Sarieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Вики, Деа, Скити, благодаря ви за усмивките!
  • Нинка, март си е такъв Утре ще се усмихне
  • Март е нека си лудува
  • Ще се налудува и ще миряса. Хубаво!
Предложения
: ??:??