1.03.2013 г., 19:08 ч.

Мартенско 

  Поезия » Пейзажна
379 0 0

Покълва с мокри усмивки пролетта,

в душата - кокиче красиво изгрява,

а Марта зарежда ни днес с радостта.

Засмяна пристигна. Добро обещава.

 

Накичила пъстри дрехи, гърди,

с новото грее, струи светлина,

с два цвята, преплетени само с конци

преражда след зимата родна страна.

 

По пътека изплетена в бяло, червено

танцува, пробужда тази земя,

Кукуряк се усмихва след дрямка в зелено.

Поклаща снага: "Добре си дошла!"

 

© Ивелина Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??