Покълва с мокри усмивки пролетта,
в душата - кокиче красиво изгрява,
а Марта зарежда ни днес с радостта.
Засмяна пристигна. Добро обещава.
Накичила пъстри дрехи, гърди,
с новото грее, струи светлина,
с два цвята, преплетени само с конци
преражда след зимата родна страна.
По пътека изплетена в бяло, червено
танцува, пробужда тази земя,
Кукуряк се усмихва след дрямка в зелено.
Поклаща снага: "Добре си дошла!"
© Ивелина Цветкова Все права защищены