11.06.2007 г., 19:37 ч.

Маска 

  Поезия
540 0 2

                                                  МАСКА

            Прибрах се у дома и потънах в спокойствие.

            Търсих смисъла на деня, но го открих в нощта.

            Вечер търся смисъла на живота, нощем го откривам.

            Аз съм онзи, който се уморява да търси, но не спира.


            Болят ме раните, които съдбата ми нанесе.

            Няма кой да ги превърже, кой да ги заздрави.

            Те кървят, трудно зарастват, те ме убиват.

            Още съм жив, значи още съм полезен тук.


           Мислех си, че познавам себе си, но съм се излъгал.

           Познавам характера си, но не и същността си.

           Търся истинското лице на душата си, а откривам маска.

           Маската, която Бог ми сложи, за да не ме разпознаят!


           Но Бог не слага на никого маска, хората го правят.

           Затова аз се излъгах и се скитах из реалността, а открих лъжа.

           Бог не иска да сме суетни и лицемерни, лъскави и спeциални, a

                                          искрени и честни.

© Бен Ар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??