28.12.2010 г., 23:00 ч.

Маска 

  Поезия » Философска
2159 0 17

МАСКА

 

Ако някой – нахално и дръзко

се опита да влезе в душата ми,

и  да рови с треперещи пръсти -

под  носа му затръшвам вратата!

 

А от раните, дето оставил е,

вътре в себе си болката крия!

И обиди, лъжи и предателства

се опитвам със смях да изтрия!

 

За да бъде съвсем като истинска

тази маска, която си  слагам,

си направих венец от усмивки

и  колан от измислени блянове!

 

От пазара за дребни илюзии

си накупих фалшиви приветствия!

От сергия за евтини чувства

взех  дузина шаблонни хвалебствия.

 

Вечер. Вкъщи. Сама с огледалото,

все по-често се питам: ”Коя съм?

Тази, дето ридае в душата  си?

Или тази с  фалшивата  маска?”

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??