2.01.2010 г., 13:44 ч.

Математик 

  Поезия » За деца
737 0 10

          

Решава Гого задачи,

не знае таблицата обаче.

Умножава и дели,

отговори с гума три,

връща се и проверява,

нищо той не получава.

 

Ха сега де, що да стори?

Таблицата той повтори,

но как така се случи -

тя не ще да се научи.

 

Идея умна му роди главата -

задачата написа на ръката.

И вече няма нищо сложно,

за Гого няма невъзможно.

 

В клас той даже не разбра

как си бузите подпря.

И таз задача трудна

на бузката му лъсна чудно.

 

Я познайте вий, деца,

що се случи там сега?

Двойка здрава щом получи,

Гого таблица научи.

Вече той не се предава -

сам задачите решава.

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??