Решава Гого задачи,
не знае таблицата обаче.
Умножава и дели,
отговори с гума три,
връща се и проверява,
нищо той не получава.
Ха сега де, що да стори?
Таблицата той повтори,
но как така се случи -
тя не ще да се научи.
Идея умна му роди главата -
задачата написа на ръката.
И вече няма нищо сложно,
за Гого няма невъзможно.
В клас той даже не разбра
как си бузите подпря.
И таз задача трудна
на бузката му лъсна чудно.
Я познайте вий, деца,
що се случи там сега?
Двойка здрава щом получи,
Гого таблица научи.
Вече той не се предава -
сам задачите решава.
© Мария Все права защищены