22.11.2022 г., 21:03 ч.

Мечо гърло го боли 

  Поезия » За деца, Друга
277 0 0

Мечето мед си хапна
бурята във гърлото да утеши,
после пък топло палтенце си уши
и със шалче вратлето си уви.

Ах меченце мило,
ти на топло си се свило
и си много работливо
ала панди и мечета бели
както и кафеви
случва се понякога да боледуват
и да не могат да танцуват.

Тогава повече почиват
и сили събират
повечко мируват,
по-малко палуват.

И в някой ден 
слънчев или пък не
пак ще се чувстваш добре
и ще си усмихнато мече!

© Жанет Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??