На кристалното синьо небе
се появи малко облаче.
И сменяше си то местата,
докато лежех в тревата.
Около мен кръжаха пеперуди,
сякаш бяха снежинки луди,
но после дойде нощта
и всичко се скри на мига.
Но на сутринта...
Когато падаха капчици роса,
се събуди с всичко и песента,
която възвисяваше любовта.
Тази песен бе чудесна,
като малко чудо интересна.
И рязля се тя в гората,
носена като перце из полята.
© Цвети Всички права запазени