23.04.2013 г., 22:46 ч.

Мечта 

  Поезия » Философска
378 0 0

Човек си има една мечта,

за нея мисли отдавна, от дете,

но мечтата не се сбъдва сега и веднага,

не както вярва всяко мъничко момче.

 

Всеки има своята мечта,

едно дете, мъж или жена,

почувствано желание вълшебно,

за съжаление неосъществимо веднага.

 

Един мечтае за любов,

за здраве копнее друг.

 

Двама влюбени си мислят за дете,

едно прекрасно мъничко момче.

А някои сребролюбци мечтаят за пари,

една голяма грешка, ще я осъзнаят

може би някога, дали?

 

Мечтата си остава само мечта,

когато за нея няма борба.

И ето, една мечта се сбъдна,

влюбените имат рожба сега,

едно прекрасно мъничко дете,

с малко, чисто и добро сърце,

протяга към мама и тате ръце,

дано с усмивка и късмет расте.

И ето, сбъдна се една мечта,

затова е тя мечта,

не се сбъдва сега и веднага!

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??