7.11.2005 г., 21:08 ч.

Мечта 

  Поезия
824 0 2
М Е Ч Т А

Нощта се спуска бавно и на пръсти,
сама съм в нежната тъма,
шептя на вятъра с беззвучни устни
и му разказвам приказка една...

За мене в нея се говори,
за моят свят, за дългите ми дни,
за миговете, във кои'т се радвам,
за часовете, във които ме боли.

За Слънчицето - моето детенце,
осмислило живота ми - до миг.
За питащите му очи - звезди лъчисти,
за волният му смях - кристално чист...

Какво ли ново мога да му кажа,
на блудника, обиколил света?!
Събрал милион мечти на хора разни,
приличащи на моята мечта!

Мечта за топлина и ласка,
за мила дума, искрен смях...
Мечта за поглед, казващ само -
до теб ще бъда в този свят!



18.08.2004

© Павлина Драгова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!Имам,така е-занимавам се и с музика,и смятам,че нещата са "вързани"
  • "за миговете, във кои'т се радвам," Хареса ми това. Имате чувство за ритъм.
Предложения
: ??:??