26.09.2023 г., 19:01 ч.

Мечта 

  Поезия
270 2 9

 

Когато порасна, ще ми порасне и сърцето,

ще го раздавам на всеки, ще кажа ви: Ето...

вземете по мъничко, за да има за всички,

за хора, животни, цветя и пчелички.

Ще давам подслон на скитникът беден

И кураж на печалният, над гроба наведен.

Когато порасна ще стана аз силен,

ще избърша сълзите на всеки ужилен

от съдбата, и не само тогава:

Ще помагам на болните в мойта държава.

Ще ги лекувам с усмивка, с, зрънчице ласка,

мечтая си животът да ми ръкопляска.

Мечтая си друже да съм щастлив,

без щастие си мъртъв, дори да си жив!

 

Авт. Весо  26.09.2023г.

© Веселин Христов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато порасна, искам да стана... »

14 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??