15.12.2023 г., 18:10 ч.

Мечта 

  Поезия
178 1 4

 

Да бях супермен – стоманолеяр бързо бих станал.

За да залея със стомана целия свят.

Ще залея равнините, сетне-Балкана,

ще залея  гората и Големия Брат.

Защо със стомана - смее  се мама?

И е права-ресурс си е тя- много търсен дори.

Още повече, че тъдява много я няма. Дефицит си е.

Струва много пари.

Отговарям и простичко - за да стана железен.

България  ще е също желязна страна.

Всеки един-другиму ще бъде полезен.

С желязно си здраве и желязна ръка.

Ще изчезне  и лошото - редът ще бъде железен.

Казана дума - ще бъде желязна и тя.

И каквото и колкото да ни бъде говорено –

няма да влезе в желязна глава.

Решил съм го, избрал съм го вече,

но спира ме мама със своята мисъл сега:

-Как ще премахна завинаги нея –

вечно коварната тиха ръжда…

© Иван Иванов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ако имахме супер сили, какво ли бихме променили? »

8 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??