Хора, мечтайте си за по-добър живот,
а не от мизерия да чезне нашият народ!
На власт е селски тарикат.
Всеки знае как у нас става се богат.
Сиреч всеки знае, че е с престъпления,
но някои да ни заслепяват имат умения.
Лъжат ни, че за тях хората нещо значат,
но не забелязват как те плачат.
Села обезлюдяват,
но онез туй само наблюдават.
Живеят си в охолство
и в самодоволство,
а бедният народ тегло търпи,
но няма все да спи.
Ако сме единни, ще успеем,
иначе ще тлеем.
© Георги Всички права запазени