1.01.2010 г., 20:55 ч.

Мечтаех... 

  Поезия » Друга
726 0 5

Мечтаех в облаци и в синьо,

мечтаех в залези и във звезди,

мечтаех в смях, ала боязън ме предаде -

старателно удави всичките мечти.

Те днес са камък от безсилие,

изгубили са блясък, дъх и цвят,

а бяха скоро пред очите ми -

докосвах ги, "за после" ги таях.

Щом дойде утре, ще престана

мечтите да заключвам в клетка страх,

простори ще им дам, да съчетаят

мощта си с поетичната искра.

© Радосвета Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??