15.01.2018 г., 0:11 ч.

Мечтах 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
549 0 1

В скръбта на глухи, сиви дни
зари ме пурпурът на твоята душа
и сред тягостния гнет на демоните зли
споменът за теб сребри бледата Луна.

 

Веех флаг от невзрачен креп,
лазих тленен в праха на пустошта,
мечтах за пролет – мечтах за теб,
за рубинен океан от алени цветя.

 

Шестокрила ти над мен се извиси,
аз, моряк, разперих вихрено весла
и ти, най-ярка сред безброй звезди,
посочи бреговете перлени на любовта.

© Христо Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??