Направих днес от дюли чудно сладко –
ухание, изящност, златен цвят.
Отне ми време, хич не беше кратко,
накрая се получи благодат.
А тая сладост няма нейде равна!
Когато вън замръзнал е светът,
ще гребна аз с лъжицата грамадна,
ще вкуся – тъй вълшебен аромат .
Опитвайки от сладкото от дюли,
признавам, замечтан за друго бях.
За срещата ни първа ... посред Юли,
във дюлева градина – Звезден знак!
© Данаил Таков Всички права запазени