Мечтател
Високи цели, мечти далечни,
толкова са много, а са всички - ти.
Толкова си близо и толкова далече,
не издържам, искам те до мене вече.
Омръзна ми съдбата с мен да си играе.
Омръзна и на болката в душата да си трае.
Ще намеря ли жадуваното спасение
за това непоносимо изкушение.
Най-голямата мечта е там,
а седя си тука в страх облян.
Всеки път, отивайки към нея,
си припомням за какво живея.
Но нещо все пред мен застава.
Да достигна моята мечта не позволява.
Но ще продължавам да се боря,
докато не бъдеш моя!
© Скуби Всички права запазени