17.01.2013 г., 21:54 ч.

Мечтатели 

  Поезия » Философска
698 0 2

За смелите животът е създаден.

Мечтателите създават път, дори

и празен. По него те минават и

творят с мечти и за тях съдбата

не е пречка, а препятствие.

Какво по-хубаво за мечтателите

щастие? За тях трудностите са

трамплин към победата и пътя един.

Те творят без четка и моливи.

За тях цветовете не са достатъчни, за

да опишат своите подбуди диви.

Впускат се в приключения, мисловно и

наяве. За тях всичко означава

едно едничко – Постигане на

невъзможното и необятното в борбата

със себе си и неприятното, което се

случва в живота на всички понякога.

Случва се... Мислим си, че то е

показател да се откажем от мечтите си.

Но лошите мисли не са му по вкуса.

Нищо не може да спре необятната

мисъл и сила на Мечтател, който, ако

може, дори ще скочи в пропастта само

за да осъществи своята, дори и луда...

може би... Мечта.

 

© Симона Илова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??